Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За угін автомобіля з використанням електронних пристроїв пропонують посилити відповідальність

26 березня 2018, 17:30
135
0
Автор:
Реклама

Народні депутати пропонують посилити кримінальну відповідальність за незаконне заволодіння транспортними засобами.

Законопроектом №8184 запропоновані зміни до КК, зокрема, встановлення такої кваліфікуючої ознаки як здійснення крадіжок, грабежів, розбоїв і угонів автомобілів з застосуванням електронного пристрою для прихованого втручання в роботу технічних систем охорони (блокування) стаціонарних або рухливих об'єктів, з метою отримання несанкціонованого (неконтрольованого) доступу до них.

Так, за незаконне заволодіння транспортним засобом, ринкова ціна якого на момент скоєння злочину представляє значний розмір, або із застосуванням такого електронного пристрою запропоновано карати позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ж ринкова ціна транспортного засобу складає великий розмір, то строк позбавлення волі вже може скласти від 7 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Згідно з проектом, під значним розміром слід розуміти вартість транспортного засобу від 100 до 250 НМДГ (від 81 тис. 100 грн. до 220 тис. 250 грн.), а великим - більше 250 НМДГ (більше 220 тис. 250 грн.).

Нагадаємо, якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум доходів громадян, то для цілей їх застосування використовується сума у розмірі 17 гривень, окрім норм адміністративного і кримінального законодавства в частині кваліфікації адміністративних або кримінальних правопорушень, для яких сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги, визначеної підпунктом 169.1.1 пункту 169.1 статей 169 розділу IV НК для відповідного року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини