Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скорочено тривалість операційного дня ЄРПН

26 березня 2018, 15:45
275
0
Автор:
Реклама

Операційний день Єдиного реєстру податкових накладних триває в робочы дні з 8 до 20 годин. Раніше операційний день тривав з 0 до 23 годин.

Технічне обслуговування і регламентні роботи, що вимагають зупинки Реєстру, не проводяться впродовж операційного дня, окрім аварійних випадків. Якщо 15 число або останній день місяця припадають на вихідний, святковий або неробочий день, такий день вважається операційним днем.

Відповідні зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних внесені постановою Кабміну від 21 лютого 2018 року № 204.

Крім того, врегульовані деякі питання припинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування (ПН/РК). Зокрема, встановлено, що у разі припинення реєстрації ПН та/або РК формується квитанція. Така квитанція одночасно надсилається постачальнику (продавцю) та отримувачу (покупцю) - платнику податку.

На момент ухвалення рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН і РК проводяться перевірки. За результатами таких перевірок формується квитанція про реєстрацію або відмову в реєстрації, яка насилається платнику податків разом з відповідним рішенням.

ПН та/або РК, реєстрація яких припинена, реєструються в день настання однієї з таких подій:

- прийняття в установленому порядку та набрання чинності рішенням про реєстрацію;

- набрання рішенням суду законної сили про реєстрацію (у разі надходження до ДФС відповідного рішення);

- неприйняття та/або відсутність реєстрації в установленому порядку рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН та/або РК.

Нагадаємо, 22 березня почала роботу нова система блокування податкових накладних

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини