Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадська рада доброчесності відмовилася оцінювати суддів

26 березня 2018, 13:58
118
0
Автор:
Реклама

Громадська рада доброчесності заявила про свій вихід з процесу кваліфікаційного оцінювання суддів.

У раді вважають, що кваліфікаційне оцінювання перетворюється на "конвеєр, єдина мета якого - зберегти суддям посади і відзвітувати про "успішне завершення" реформи". Таке твердження грунтується на тому, що менше, ніж за рік Вища кваліфікаційна комісія суддів збирається переатестувати більше 5 тис. суддів, а 23 березня одна з колегій комісії за півтори години провела співбесіди з 9 суддями.

"Як наслідок, вже в "реформованих" судах опиняться і судді Майдану, і судді, які часто відвідують окуповані території, що погрожує національній безпеці країни, і судді, майновий стан яких не відповідає декларованим прибуткам, і судді, причетні до ухвалення свавільних рішень, що стали предметом розгляду ЄСПЛ", - заявили в ГРД.

У раді вважають, що ВККС влаштовує суддям "псевдоперевірку професійного рівня і доброчесності", порушуючи закон і Конституцію; дала зелене світло усім суддям, які приймали рішення проти учасників Революції Гідності.

"Аби влада, розхвалюючи досягнення судової реформи, перед українцями та міжнародними організаціями вкотре не використала громадськість, Громадська рада доброчесності вирішила припинити свою участь у квазіпроцесі очищення суддівського корпусу. Члени ГРД сподіваються на підтримку в очах суспільства і зроблять усе, аби процес оцінювання суддів відбувся прозоро та ефективно", - вказано в заяві, розміщеній на сайті ГРД

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини