Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено механізм відбору керівників найбільших держпідприємств

23 березня 2018, 09:35
152
0
Автор:
Реклама

Кабмін вніс зміни до Порядку проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки.

Механізм стосується відбору керівників державних підприємств, вартість активів яких перевищує 2 млрд грн або річний розмір чистого доходу яких перевищує 1,5 млрд грн.

Для визначення претендентів на посади керівників особливо важливих для економіки підприємств Кабмін утворює комітет з призначення та комісію з відбору таких керівників.

Відтепер комітет з призначень керівників (Номінаційний комітет) складається з 4 членів з правом голосу (представників Уряду) та 4 членів з правом дорадчого голосу (незалежні недержавні експерти).Тобто комітет складається з 8, а не з 18 членів. Членами комітету з правом голосу визначені: Міністр Кабміну, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі, перший заступник Міністра фінансів та керівник органу управління держпідприємства (представник змінюється для кожного конкурсу).

Кабмін додатково затвердить персональний склад незалежних недержавних експертів, які стануть членами Комітету з призначення.

Замість відбіркових комісій при кожному органі управління утворюється єдина комісія з відбору. Вона складається з п'яти членів: два представники Секретаріату Кабміну, по одному представнику Мін'юсту і відповідного суб'єкта управління та один незалежний недержавний експерт з добору персоналу, який бере участь у роботі комісії (за згодою) з правом дорадчого голосу.

Комісія з відбору перевіряє документи кандидатів та передає їх фахівцю з добору персоналу. Також ця комісія в результаті попереднього відбору фахівцем з добору персоналу подає на розгляд комітету з призначення від трьох до п'яти претендентів. Більшість таких претендентів повинні бути із кандидатів, визнаних фахівцем з добору персоналу найкращими.

Попередній відбір кандидатів проводить фахівець з добору персоналу (рекрутингова компанія, обрана на тендері). Ця компанія оцінює резюме, проводить співбесіди з кандидатами та визначає 5 претендентів.

Держпідприємства повинні повідомити Кабмін про відкриття вакансії керівника не пізніше ніж через 5 днів після її відкриття і про контракт з керівником особливо важливого для економіки підприємства, строк якого закінчується у наступному місяці, не пізніше 30-го числа.

Відповідні зміни передбачені постановою № 190 «Деякі питання призначення керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки та членів їх наглядових рад», яку було прийнято на засіданні Кабміну 21 березня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини