Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Корпоративні договори

22 березня 2018, 13:02
273
0
Автор:
Реклама

Ось уже місяць, як у законодавстві України з'явилися корпоративні договори. Трохи не дотягнувши до річниці прийняття, найбільш очікуваний останнім часом Закон нарешті був підписаний Президентом і набув чинності. Текст законопроекту за цей час проаналізували вздовж і поперек, але остаточний результат, як і очікувалося, дещо відрізняється від заявленого.

Практика укладення корпоративних договорів не чужа українським юристам. Але те, що тепер є можливість укласти корпоративний договір стосовно української компанії за українським законодавством, - добра новина. Нові закони надають широкі можливості для врегулювання відносин між власниками бізнесу із застосуванням інструментів, ефективність яких доведена світовою практикою. Детальніше про це читайте в головній статті сьогоднішнього номера ЮРИСТ&ЗАКОН - "Імпортозаміщення корпоративних договорів". А також про супутні нововведення - безвідкличні довіреності (стаття "Аналізуємо новели: безвідклична довіреність із корпоративних прав"), опціони, набуття права на односторонню відмову від договору.

Окрім основної теми, за традицією, на порядку денному найсвіжіша практика Верховного Суду. Сьогодні - про законність ухвал слідчих суддів про призначення позапланових перевірок суб'єктів господарювання і можливості для їх оскарження. А також про юрисдикцію спорів щодо стягнення кредиту з фізичної особи та поручителя - юридичної особи. І ще, ми знову повертаємося до теми незаконних обшуків. До вашої уваги - експертний юридичний аналіз останніх подій, що сталися в групі компаній "Нова Пошта". Статтю "Обшуки на "Новій Пошті": The Show Must Go On"? ви знайдете у відкритому доступі на нашому сайті.

Про ці й інші теми читайте в сьогоднішньому номері електронного видання ЮРИСТ&ЗАКОН № 10 від 22.03.2018. Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номера чи передплатіть видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини