Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадяни РФ повинні попередньо повідомляти про підстави для в'їзду в Україну

22 березня 2018, 11:38
209
0
Автор:
Реклама

Петро Порошенко увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Про невідкладні заходи з нейтралізації загроз національній безпеці у сфері міграційної політики».

Так, з метою забезпечення національної безпеки, нейтралізації загроз у сферах міграції та громадянства РНБО схвалила законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо удосконалення окремих положень» та запропонувала Президентові внести його на розгляд ВР.

Кабмін у місячний строк розробить та внесе на розгляд Парламенту низку законопроектів.

Зокрема, передбачено внесення змін в законодавчі акти щодо запровадження стосовно іноземців, насамперед громадян РФ, та осіб без громадянства, які походять із держав міграційного ризику, механізму попередньої перевірки підстав для в'їзду в Україну з використанням електронного повідомлення про намір відвідати Україну, а також визначення повноважень державних органів щодо здійснення такої перевірки.

Документом передбачається посилення відповідальності за порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів, сприяння в наданні інших послуг, а також за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні.

Крім того, Кабмін удосконалить механізм координації реалізації державної політики у сфері інтегрованого управління кордонами, зокрема передбачить заходи із забезпечення належного функціонування чотирирівневої системи контролю за в'їздом та перебуванням в Україні іноземців та осіб без громадянства.

Також має бути підготовлений і затверджений у двомісячний строк порядок:

- реєстрації іноземців, осіб без громадянства та їх паспортних документів у пунктах пропуску через державний кордон України,

- внесення відомостей про іноземців або осіб без громадянства, їх паспортних даних до відповідного реєстру;

- інформаційної взаємодії суб'єктів національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців і осіб без громадянства, зокрема щодо здійснення верифікації та ідентифікації особи;

- заповнення і використання імміграційної картки, зокрема, під час перевірки підстав для в'їзду в Україну;

- продовження строку перебування іноземців та осіб без громадянства на території України.

Рішення РНБО введено в дію Указам Президента від 17 березня 2018 року № 72/2018, який набирає чинності з дня його опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини