Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опублікований Закон про ТОВ

19 березня 2018, 12:01
2864
1
Автор:
Реклама

У газеті "Голос України" від 17 березня опублікований Закон "Про товариства з обмеженою і додатковою відповідальністю", який визначає правовий статус ТОВ і ТДО, порядок їх створення, діяльності і припинення, права і обов'язки їх учасників.

У загальних положеннях передбачено, що учасники товариства, які не повністю внесли вклади, несуть солідарну відповідальність за його зобов'язаннями в межах вартості невнесеної частини вкладу кожного з учасників. Товариство несе відповідальність за своїми зобов'язаннями усім майном, що належить йому і не відповідає за зобов'язаннями своїх учасників. Кількість учасників не обмежується.

Закон набуде чинності 17 червня (через три місяці з дня опублікування). Через рік почне діяти частина друга статті 23 Закону - стосовно виключення померлого (або припиненої юрособи) учасника, що має більше 50 %, якщо спадкоємці не подали заяву про вступ в товариство.

Відповідно втратить силу Закон "Про господарські товариства" в частині, що стосується товариств з обмеженою і додатковою відповідальністю.

Впродовж року з дня набуття чинності Закону положення статуту товариств діють в частині, що відповідає законодавству за станом на 17 червня. В той же час, це не передбачено після внесення змін до статуту.

До внесення відповідних змін у Господарський процесуальний кодекс України при розгляді справ, відкритих за позовними вимогами про переведення на себе прав і обов'язків покупця частки(частини частки) у разі порушення переважного права учасника товариства, застосовуються наступні правила:

1) позивач зобов'язаний внести на депозитний рахунок суду грошові кошти в розмірі, сплаченому покупцем на виконання договору купівлі-продажу частки (частини частки), визначеному в ухвалі суду;

2) невиконання вимоги про внесення грошових коштів на депозитний рахунок суду є підставою для залишення позову без розгляду;

3) суд у своєму рішенні вирішує питання про перерахування грошових коштів, внесених на депозитний рахунок суду, покупцю або про їх повернення.

Товариства з обмеженою і додатковою відповідальністю звільняються від сплати адміністративного збору за реєстрацію змін в статут у зв'язку з приведенням його у відповідність з цим Законом до 17 червня 2019 року.

Нагадаємо, Закон був прийнятий Верховною Радою 6 лютого. До законопроекту було подано близько 500 правок. Комітет врахував 360 з них. Робота над законопроектом велася з весни 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини