Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується посилити боротьбу з браконьєрами

16 березня 2018, 16:30
494
2
Автор:
Реклама

Комітет ВР з питань екологічної політики, природокористування і ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засіданні розглянув законопроект про посилення боротьби з порушниками правил полювання, рибальства і лісокористування.

Проектом передбачається:

- заборонити полювання із застосуванням або використанням тепловізорів, а також з порушенням правил поводження з мисливськими тваринами при полюванні на них, визначених статтею 20 Закону "Про захист тварин від жорстокого поводження";

- заборонити суцільні, поступові і комбіновані рубки у лісах, в яких виділені особливо захисні лісові ділянки;

- деталізувати перелік природоохоронних органів, посадовці яких можуть бути уповноважені проводити огляд речей;

- розширити перелік органів, посадовці яких мають право вилучати речі і документи, що є знаряддям або безпосереднім об'єктом правопорушення, виявлені при затриманні, особистому огляді або огляді речей.

Зазначені вище права планується надати посадовцям Держекоінспекції, служби державної охорони природно-заповідного фонду, центральних органів виконавчої влади, що реалізовують державну політику в сферах лісового і мисливського господарства.

У своєму висновку Мінагрополітики висловило зауваження щодо змін до Лісового кодексу оскільки ліси, в яких виділені особливо захисні лісові ділянки, незалежно від волі людини можуть ушкоджуватися пожежами, шкідниками, хворобами лісу і іншими стихійними лихами. Ліквідація наслідків такого ушкодження лісів вимагає проведення відповідних заходів, передбачених законодавством, у тому числі - рубок.

Мінагрополітики вважає, що законопроект потребує доопрацювання, а Мінекології у своєму висновку повідомило про відсутність зауважень до проекту.

Головне науково-експертне управління висловило ряд зауважень, і вважає, що за результатами розгляду в першому читанні законопроект може бути ухвалений за основу з наступним урахуванням висловлених зауважень.

Комітет рекомендував Верховній Раді за результатами розгляду в першому читанні прийняти відповідний законопроект № 7464 за основу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини