Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд розгляне зразкову справу про відмову ПФУ призначити пенсію держслужбовця

14 березня 2018, 14:29
333
0
Автор:
Реклама

4 квітня Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розгляне зразкову справу за позовом до управління Пенсійного фонду про визнання протиправною відмови територіального органу ПФУ здійснити переведення на пенсію державного службовця.

Позивачка також просить зобов'язати територіальний орган ПФУ призначити з 31 січня 2018 року пенсію держслужбовця згідно з Законом "Про державну службу" у розмірі 60% від заробітку і здійснювати нарахування і виплату пенсії державного службовця з вказаного періоду.

На думку позивачки, відповідач порушуючи ст. 37 Закону про держслужбу і ст. 26 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" незаконно відмовив їй в призначенні пенсії державного службовця, посилаючись на той факт, що вона не досягла пенсійного віку, визначеного Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Позивачка вважає відмову незаконною, оскільки її право на пенсію визначається пунктом 10 Прикінцевих і перехідних положень Закону про держслужбу.

Верховний Суд розгляне справу за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення (виклику) сторін колегією у складі п'яти суддів.

Ухвалу в справі № Пз/9901/23/18(№ 822/524/18) було винесено 7 березня 2018 року.

Усі рішення судів ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUMствореною для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо ви ще не користуєтеся системою, то рекомендуємо замовити тестовий доступ або придбати VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини