Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати збираються уточнити порядок подання заяв для одержання контрольних марок

13 березня 2018, 18:02
157
0
Автор:
Реклама

Народні депутати мають намір уточнити порядок подання заяв для одержання контрольних марок.

Також пропонується ввести норму про обов'язкове оприлюднення на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері інтелектуальної власності інформації про заявників та відповідні примірники аудіовізуальної продукції щодо прийнятого рішення про видачу контрольних марок, їх кількості та дати видачі.

Зокрема, законопроект передбачає доповнення ч.1 ст.5 Закону «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних» новим положенням.

Згідно з цим положенням заява та перелік найменувань примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних із зазначенням творів, зафіксованих на цих примірниках (мовою, що використовується для оригіналу відповідного примірника) для одержання контрольних марок подаються на паперових та електронних носіях.

Відповідний законопроект № 4571 «Про внесення змін до статті 5 Закону України «Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних» (щодо подолання піратства та поліпшення інвестиційного клімату)» прийнято за основу сьогодні, 13 березня.

Згідно з пояснювальною запискою, реалізація положень законопроекту дозволить уникнути застосування до України економічних санкцій з боку Уряду США, забезпечить ефективний захист прав інтелектуальної власності і виконання міжнародних зобов'язань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини