Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Права на компонування напівпровідникового виробу збираються охороняти за Угодою про асоціацію з ЄС

13 березня 2018, 14:16
564
2
Автор:
Реклама

Народні депутати мають намір встановити нове визначення термінів "компонування напівпровідникового виробу", "напівпровідниковий виріб" та ін.

Так, компонування напівпровідникового виробу (компонування) визначається як сукупність пов'язаних зображень, певним чином зафіксованих або закодованих, які становлять тривимірну конфігурацію шарів, з яких складається напівпровідниковий виріб та в яких кожне зображення містить конфігурацію або частину конфігурації напівпровідникового виробу на будь-якій стадії його виготовлення.

У свою чергу, напівпровідниковий виріб визначається як остаточна або проміжна форма будь-якого виробу, який складається з матеріальної основи, яка включає в себе шар напівпровідникового матеріалу, має один або більше шарів, що складаються з провідникового, ізоляційного або напівпровідникового матеріалу та розміщені один по відношенню до іншого відповідно до попередньо визначеної тривимірної моделі та призначені для виконання виключно, або у поєднанні із іншими функціями, функції електронної схеми.

Також будуть уточнені умови надання правової охорони і умови охороноздатності компонування напівпровідникового виробу.

Крім того, планується переглянути вимоги до заявки на реєстрацію і удосконалити порядок проведення експертизи заявок.

Також буде уточнений перелік прав і обов'язків, що випливають з державної реєстрації компонування напівпровідникового виробу і тому подібне.

Відповідний урядовий законопроект № 5694 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно вдосконалення охорони прав на компонування напівпровідникових виробів" прийнятий за основу сьогодні, 13 березня.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект спрямований на забезпечення виконання зобов'язань України у сфері європейської інтеграції в частині узгодження вимог чинного законодавства про охорону прав на компонування (топографії) інтегральних мікросхем з правом Європейського Союзу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини