Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Депутати пропонують законодавчо врегулювати військово-консалтингову діяльність

13 березня 2018, 09:35
102
0
Автор:
Реклама

Пропонується законодавчо врегулювати створення та порядок діяльності суб'єктів військово-консалтингової діяльності.

Законопроект, зокрема, встановлює порядок створення, діяльності та припинення суб'єктів військово-консалтингової діяльності; їх ліцензування; контролю та відповідальності; кадрового забезпечення та обігу вогнепальної зброї та боєприпасів, пристроїв, патронів до неї.

Документ визначає, що військово-консалтингова діяльність - це надання державам, юридичним чи фізичним особам за межами України послуг військового або охоронного характеру.

Так, до послуг військового характеру пропонують, зокрема, віднести:

- навчання особового складу збройних сил або інших силових чи правоохоронних органів іноземної держави, а також надання кадрової, фінансової, логістичної та інформаційно-аналітичної підтримки;

- обслуговування та ремонт військової техніки та обладнання;

- послуги військового консалтингу;

- розмінування території, будівель та споруд;

- надання послуг з мирного врегулювання військових конфліктів (медіації).

До послуг охоронного характеру хочуть віднести охорону об'єктів різного призначення; захист життя, здоров'я фізичних осіб та консалтинг у цій сфері.

Проект передбачає, що контролювати діяльність таких суб'єктів буде Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері військово-консалтингової діяльності.

Крім того, законопроект пропонує створити Єдиний державний реєстр вогнепальної зброї та боєприпасів, пристроїв, патронів до неї, що знаходиться у суб'єктів військово-консалтингової діяльності.

Ініціатори законопроекту запевняють, що його реалізація дасть можливість працевлаштування осіб які мають спеціальні навички та їх належного соціального забезпечення.

Відповідний законопроект № 8093 зареєстровано у Верховній Раді 5 березня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини