Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінагрополітики переглянуло правила надання зразків для експертизи заявки на сорт рослин

13 березня 2018, 09:09
135
0
Автор:
Реклама

Зокрема передбачено, що ввезення в Україну відповідних зразків здійснюється на підставі заявки, сформованої Мінагрополітики в електронній інформаційно-аналітичній системі ДФС. Заявникові для проходження митного оформлення Мінагрополітики або уповноваженою Міністерством експертною установою видається повідомлення про прийняття заявки до розгляду та ввезення дослідних зразків сортів рослин для цілей експертизи заявки.

До зразка висуваються наступні вимоги:

1) зразок повинен належати до певної категорії насіння (добазове (ДН) та базове (БН));

2) зразок необхідно упаковувати в тару, матеріал якої робить неможливі її пошкодження. На упаковці має бути закріплена етикетка встановленої форми, а її копія вкладається всередину упаковки;

3) зразок повинен супроводжуватися копією згаданого вище повідомлення і актом прийому-передачі встановленої форми, а також довіренністю на ім'я особи, що поставляє зразок, якщо його поставляє не заявник безпосередньо;

4) зразок не повинен піддаватися хімічній обробці (окрім цукрового і кормового буряка);

5) зразок у вигляді садивного матеріалу (саджанці, живці і так далі), повинен мати добре розвинену кореневу систему, не бути ураженим хворобами і пошкодженим шкідниками.

У разі, якщо зразок не відповідає цим вимогам, а також якщо упаковку зразка пошкоджено, надано неповний пакет документів або вага зразка менше вказаної у повідомленні, він не приймається Міністерством. Заявник має право виправити недоліки упродовж 5 днів з моменту повідомлення про відмову прийняти зразок. Якщо він не скористається цим правом, зразок підлягає знищенню.

Одночасно істотно переглянуті строки постачання зразків до підрозділу Мінагрополтики, що забезпечує проведення експертизи. В той же час вимоги до кількості матеріалу для проведення досліджень не змінилися.

Відповідні норми закріплено в Інструкції щодо забезпечення дослідними зразками експертизи заявки на сорт рослин, яку затверджено наказом Мінагрополітики № 576 від 26.10.2017, що зареєстровано в Мінюсті 26.02.2018 і набуде чинності з дня публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини