Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дитячі іграшки будуть безпечніші

12 березня 2018, 12:45
310
0
Автор:
Реклама

Уряд оновив Технічний регламент безпеки іграшок. Нова редакція Техрегламенту розроблена на основі Директиви 2009/48/ЄС від 18 червня 2009 року.

Дія Техрегламенту поширюється на продукцію, яка розроблена або призначена для використання у грі дітьми у віці до 14 років.

Технічний регламент визначає: обов'язки виробників, імпортерів, розповсюджувачів іграшок; істотні вимоги по безпеці іграшок; питання, пов'язані із складанням декларації про відповідність і нанесенням маркування; положення про здійснення державного ринкового нагляду; перелік виробів, які не вважаються іграшкою відповідно до Технічного регламенту та інше.

Виробник дитячих іграшок повинен буде обов'язково вказувати свою контактну адресу на самому виробі або його упаковці. Якщо іграшка привезена з-за кордону, то на її упаковці повинна розміщуватися адреса імпортера.

Виробник також повинен скласти декларацію відповідності іграшки вимогам безпеки. При цьому іграшки повинні містити знак відповідності технічним регламентам і обмовку з приводу віку, з якого їх безпечно використовувати.

Крім того, на кожну іграшку повинна складатися технічна документація, в якій вказуються усі заходи, прийняті виробником, для забезпечення безпеки виробу.

Перед введенням іграшки у обіг, виробники повинні будуть проводити аналіз хімічних, фізичних, механічних, електричних небезпек, займання, гігієнічних і радіоактивних небезпек, які може складати іграшка, а також оцінюють потенційний вплив таких небезпек на дітей.

Технічний регламент безпеки іграшок затверджений постановою Кабміну від 28 лютого 2018 гожа № 15, яка набуде чинності через 6 місяців з дня публікації.

Відповідно, втратить силу Технічний регламент безпеки іграшок, затверджений постановою Кабміну від 11 липня 2013 року № 515.

Представлення на ринку іграшок, які відповідають вимогам Техрегламенту, затвердженого постановою № 515 і введені у обіг до дня набуття чинності нового Техрегламенту, не може бути заборонене або обмежене з причин невідповідності вимогам нового Техрегламента.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини