Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет схвалив законопроект про накопичувальну систему пенсійного страхування

5 березня 2018, 15:45
305
0
Автор:
Реклама

Планується ввести децентралізовану накопичувальну систему через недержавні пенсійні фонди.

Суть такої системи полягає в тому, що частина обов'язкових внесків в пенсійну систему повинна накопичуватися на пенсійних рахунках громадян, які сплачують такі внески.

Так, проектом передбачається, що застраховані особи, яким на дату впровадження обов'язкової накопичувальної системи пенсійного страхування виконалося не більше 35 років, платять внески зі своєї заробітної плати (доходу) від 2 % з щорічним збільшенням до 7 %.

Інші особи (які не досягли пенсійного віку або ті, кому виповнилося більше 35 років) мають право брати добровільну участь в накопичувальній системі пенсійного страхування.

Крім того, передбачена можливість успадкування накопичених пенсійних заощаджень, а також їх повного або часткового використання до настання пенсійного віку у разі лікування від важких захворювань, настання критичних життєвих ситуацій, необхідності оплати освіти дітей або придбання нерухомого майна і т. п.

Документ передбачає, що другий рівень пенсійного забезпечення запрацює з 1 січня 2019 року.

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості і пенсійного забезпечення розглянув відповідний законопроект № 6677 і рекомендував Верховній Раді прийняти його за основу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини