Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посадовий оклад військовослужбовців залежить від прожиткового мінімуму

5 березня 2018, 13:30
799
3
Автор:
Реклама

Встановлено залежність розмірів посадового окладу і окладу по військовому званню від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що забезпечить щорічний ріст розміру грошового забезпечення залежно від збільшення соціальних стандартів в державі.

Так, розміри посадових окладів, окладів по військовим (спеціальним) званням військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу визначаються шляхом множення розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом на 1 січня календарного року (але не менше 50 % розміру мінімальної заробітної плати, встановленого законом на 1 січня календарного року), на відповідний тарифний коефіцієнт.

Грошове забезпечення військовослужбовців складається з посадового окладу, окладу за військовим (спеціальним) званням, щомісячних і одноразових додаткових видів грошового забезпечення.

Також в структурі грошового забезпечення збільшено частку посадового окладу і надбавки за вислугу років до 60 % і зменшено частку додаткових видів в структурі грошового забезпечення з 85 % до 40 %.

Відповідні зміни передбачено постановою Кабміну від 30 серпня 2017 року № 704 "Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу і деяких інших осіб", яке набуло чинності 1 березня 2018 року.

Раніше планувалося, що постанова набере чинності з 1 січня 2018 року.

Кабмін відстрочив набрання її чинності до прийняття постанови "Про перерахунок пенсій особам, звільненим з військової служби, і деяким іншим категоріям осіб".

Нагадаємо, що Кабмін прийняв відповідну постанову 21 лютого та вона набула чинності 24 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини