Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Супутній законопроекту про антикорупційний суд проект спрямований на доопрацювання

2 березня 2018, 10:31
447
0
Автор:
Реклама

Народні депутати на ранковому засіданні 1 березня розглянули два законопроекти, що стосуються створення Вищого антикорупційного суду : №7441(президентський) і № 7441-1 (поданий народними депутатами).

Законопроектами передбачено внесення змін до Закону "Про судоустрій і статус суддів" у зв'язку з ухваленням законопроекту про антикорупційний суд. Зазначимо, що законопроект "Про Вищий антикорупційний суд" сьогодні був прийнятий за основу.

За результатами голосування законопроект № 7441 спрямований на доопрацювання, альтернативний - відхилений.

Законопроектом регулюються питання діяльності палат вищих спеціалізованих судів, закріплюється інституційна автономність апеляційної палати вищого спеціалізованого суду.

Зокрема, пропонується визначити, що апеляційна палата діє в його складі на основі інституційної, організаційної, кадрової і фінансовій автономії. Для неї передбачений окремий конкурс на заняття посад суддів апеляційної палати(окремо від конкурсу на заняття посад інших суддів вищого спеціалізованого суду).

На голову апеляційної палати покладаються, окрім повноважень, передбачених для секретаря судової палати, також повноваження по представництву апеляційної палати перед органами державної влади, органами місцевого самоврядування, фізичними і юридичними особами з питань її діяльності, інформування зборів суддів вищого спеціалізованого суду і Верховного Суду про результати узагальнення судової практики, сприяння виконанню вимог по підтримці кваліфікації суддів палати, підвищення їх професійного рівня.

Також пропонується визначення вищих спеціалізованих судів головними розпорядниками коштів Державного бюджету України, а також визначення окремим рядком витрат на утримання апеляційної палати вищого спеціалізованого суду в Державному бюджеті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини