Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президентський законопроект про антикорупційний суд ухвалений за основу

1 березня 2018, 12:17
747
1
Автор:
Реклама

Народні депутати сьогодні, 1 березня, прийняли за основу президентський законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд".

Вищий антикорупційний суд пропонується визначити як постійно діючий вищий спеціалізований суд в системі судоустрою, юрисдикція якого поширюється на усю територію України. Суд розглядатиме віднесені до його відання справи в якості суду першої і апеляційної інстанцій.

Пропонується встановити вимоги до віку і стажу роботи кандидата на посаду судді Вищого антикорупційного суду, а також додаткові спеціальні вимоги.

Також проектом передбачені обмеження для призначення на посаду судді Вищого антикорупційного суду. Не можуть бути призначені суддями ті, хто 10 років до призначення працювали в правоохоронних структурах, обіймали політичні посади, вчиняли корупційні правопорушення і т. п.

Суддів повинні набирати на відкритому конкурсі, організованому ВККС. У процедурі відбору братимуть участь іноземні експерти.

Таким чином, народні депутати прийняли вчорашню рекомендацію Комітету вибрати саме законопроект, поданий Президентом, і відхилити альтернативні №№7440-1, 7440-2, 7440-3, 7440-4.

Детальніше про положення законопроекту читайте тут. Зазначимо, що до другого читання він буде допрацьований.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини