Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилено соцзахист громадян України, які працевлаштовуються за кордоном

1 березня 2018, 11:11
770
0
Автор:
Реклама

Вдосконалено механізм державного регулювання у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Зокрема, конкретизована інформація про умови праці, яку роботодавці повинні обов'язково вказати у трудовому договорі (контракті), а саме відомості про:

- умови праці (у тому числі по забезпеченню належних, безпечних і здорових умов праці);

- оплату праці (розмір гарантованої заробітної плати), відрахування із заробітної плати;

- тривалість робочого часу і часу відпочинку;

- термін дії трудового договору (контракту) і умови його розірвання.

Також передбачені такі вимоги до умов праці, як надання медичної допомоги, соціальне страхування, відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю в результаті нещасного випадку на виробництві або тимчасовій непрацездатності і умови репатріації трудового мігранта.

Достовірну інформацію про умови праці і проживання в державі працевлаштування клієнт повинен отримати безоплатно до укладення договору (контракту). Тільки після цього ліцензіат може укладати з клієнтом письмовий договір. Таким чином посилюється захист трудового мігранта від дій недобросовісних посередників.

Ліцензіат зможе вести діяльність тільки в нежитловому приміщенні, що належить суб'єктові господарювання на праві власності або користування.

Крім того, визначені кадрові вимоги до провадження ліцензіатом господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.

Відповідну постанову "Про  внесення змін до Ліцензійних умов провадження  господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном " прийнято на засіданні Кабміну 28 лютого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини