Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений статус постраждалих учасників Революції Гідності

23 лютого 2018, 09:30
1403
1
Автор:
Реклама

Постраждалими учасниками Революції Гідності визнаються ті, хто на виконання Закону "Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій цивільного протесту і членам їх сімей" був включений в перелік осіб, які під час участі в масових акціях цивільного протесту отримали тілесні ушкодження (важкі, середній тяжкості, легені), але такі ушкодження не спричинили інвалідності і звернулися по медичну допомогу в період з 21 листопада 2013 по 30 квітня 2014 року.

Порядок надання статусу постраждалого учасника Революції Гідності визначається Кабінетом Міністрів. Також Кабмін встановить порядок виготовлення і видачі посвідчень "Постраждалий учасник Революції Гідності".

Постраждалим учасникам надаються пільги і інші соціальні гарантії, встановлені статтею 12 Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (безкоштовні ліки, 75% -на знижка на оплату комунальних послуг, безкоштовний проїзд і так далі). До отримання посвідчення можна користуватися пільгами на підставі довідки, виданої структурними підрозділами соцзахисту населення районних, районних в містах Києві і Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міськрад за місцем проживання.

Потерпілими не визнаються працівники міліції. службовці правоохоронних органах спеціального призначення, військовослужбовці внутрішніх військ, Збройних Сил України і інших військових формувань, які отримали тілесні ушкодження (важкі, середній тяжкості, легені) під час виконання службових обов'язків, пов'язаних з подіями Революції Гідності.

Зміни передбачені Законом № 2203 - VIII відносно посилення соціального захисту учасників антитерористичної операції, учасників Революції Гідності і членів сімей загиблих таких осіб, який набув чинності сьогодні, 23 лютого.

Також Законом передбачена можливість отримання учасником АТО статусу інваліда війни.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини