Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закон про реінтеграцію Донбасу

21 лютого 2018, 12:00
3959
0
Автор:
Реклама

Петро Порошенко під час засідання Військового кабінету підписав Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях» (проект № 7163).

Цей Закон визначає Росію як державу-агресора. Також передбачено: можливість обмеження в'їзду на окуповану територію з метою забезпечення безпеки; скасування судового збору за позовами про відшкодування шкоди до держави-агресора; озброєна агресія саме з боку Російської Федерації.

Визначено основні параметри захисту прав та свобод цивільного населення.

«І дуже важливо, що цей Закон забезпечує правовий механізм, у тому числі політико-дипломатичним шляхом, повернення цих територій», - підкреслив Глава держави.

Серед іншого, цей документ фіксує право України на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН.

Президент підкреслив, що Закон не порушує ніяких міжнародних зобов'язань України, включаючи і Мінські домовленості.

Також Глава держави доручив Міністру закордонних справ продовжувати роботу щодо підготовки позовів про повне відшкодування Росією усіє шкоди, яку було нею завдано.

Міністр оборони і начальник Генерального штабу Збройних сил запропонують кандидатуру Командувача об'єднаних сил, підготують пропозиції щодо Положення про Об'єднаний оперативний штаб, Стратегічного задуму застосування Збройних сил, інших складових частин оборони.

Крім того, Президент уповноважив Секретаря РНБОУ, Міністра внутрішніх справ і голову Служби безпеки підготувати нормативні акти щодо забезпечення прямого підпорядкування складових сил безпеки і оборони Командувачу об'єднаних сил, уточнення механізму прийняття рішень, розширення та конкретизації цих кроків.

Відповідний Закон про реінтеграцію Донбасу Президент підписав 20 лютого. Закон набере чинності наступного дня після опублікування.

Нагадаємо, що ВР прийняла відповідний Закон в редакції Комітету з питань національної безпеки та оборони з урахуванням правок 18 січня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини