Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За знищення парків можуть встановити кримінальну відповідальність

21 лютого 2018, 10:13
1022
0
Автор:
Реклама

Народні депутати пропонують посилити відповідальність за порушення лісового законодавства та охорони зелених насаджень.

Зокрема, пропонується встановити адміністративну відповідальність:

- за порушення правил відведення і таксації лісосік, що допоможе запобігти створенню необлікованих запасів деревини;

- посадових осіб лісогосподарських підприємств за не виявлення або умисне приховування реальних обсягів незаконних приватних вирубок.

Проект передбачає нововведення до Лісового кодексу. Так, власників лісів або постійних лісокористувачів можуть змусити обліковувати і маркувати деревину, що заготовлюється. Також пропонується виділити хвойні новорічні дерева, як один із видів другорядних лісових матеріалів. Проектом передбачено, що постійні лісокористувачі здійснюватимуть їх облік. Депутати зазначають, що наразі не врегульовано: облік новорічних ялинок, їх транспортування, продаж, маркування пластиковими бирками і оформлення підтверджувальних документів.

Крім того, проектом передбачено кримінальну відповідальність за незаконне видалення, знищення або пошкодження зелених насаджень (парків, садів, бульварів, скверів тощо).

Відповідні нововведення запропоновані законопроектом № 5504 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення відповідальності за порушення лісового законодавства та охорони зелених насаджень», який зареєстровано у ВР 8 лютого 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини