Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокатську діяльність Інни Рафальської у черговий раз зупинено

19 лютого 2018, 16:13
2380
0
Автор:
Реклама

Дисциплінарна палата КДКА Вінницької області 13 лютого вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності Інну Рафальську та застосувати до неї дисциплінарне стягнення у вигляді зупинення права на заняття адвокатською діяльністю строком на один рік.

Про це повідомили у Національній асоціації адвокатів України.

Скарга була подана Радою адвокатів України, в якій вважають, що І. Рафальська протиправно привласнила повноваження голови ради міста Києва, використовувала печатку юридичної особи, а також бланки органу адвокатського самоврядування.

Підставою для зупинення права на заняття адвокатською діяльністю стало проведення 29 квітня 2017 року в приміщенні Київської міської державної адміністрації конференції адвокатів з подальшим виготовленням протоколу конференції адвокатів регіону.

Крім того, відкриваючи дисциплінарну справу відносно адвоката, дисциплінарна палата КДКА встановила, що 16 лютого 2017 І. Рафальська підписала та видала громадянці П. свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю, чим порушила вимоги Правил адвокатської етики і не виконала рішення органів адвокатського самоврядування.

Це третє дисциплінарне стягнення, застосоване до адвоката: відповідні рішення вже приймали дисциплінарні палати КДКА Вінницької і Рівненської областей.

Нагадаємо, в адвокатському самоврядуванні міста Києва ведуться спори про легітимність. Інна Рафальська була відкликана з посади голови Ради адвокатів міста Києва 8 жовтня 2016 року на конференції, скликаній НААУ. Головою було обрано П. Рябенка. І. Рафальська не погодилася з таким рішенням, її підтримує частина київських адвокатів. У серпні 2017 року І. Рафальська була притягнена до дисциплінарної відповідальності. Л. Ізовітова просить виключити І. Рафальську з Робочої групи з питань реформування адвокатури. Суди розглядають численні спори між адвокатами. 29 січня Окружний адміністративний суд міста Києва зобов'язав держреєстратора відновити відомості про голову київських адвокатів Петра Рябенка.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини