Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Батьків дітей з інвалідністю звільнили від військової служби

19 лютого 2018, 13:00
1508
0
Автор:
Реклама

Чоловіків (жінок) - військовослужбовців, на утриманні яких знаходиться дитина-інвалід із вказаними порушеннями функцій організму, звільнили від військової служби. Такі особи можуть продовжувати військову службу, якщо вони виявили таке бажання.

Також відстроченням від призову на військову службу за мобілізацією зможуть скористатися жінки і чоловіки, на утриманні яких знаходиться дитина-інвалід з порушеннями функцій організму III - IV ступеня їх вираження та обмеженнями життєдіяльності будь-якої категорії I - III ступеня. Також відстрочення передбачено для батьків дитини-інваліда, яка має функціональні порушення в організмі і обмеження життєдіяльності, що відповідають критеріям для встановлення I або II групи інвалідності для повнолітньої особи відповідно до порядку. Такі особи можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди та тільки за місцем проживання.

Крім того, відстроченням від призову на військову службу за мобілізацією зможуть скористатися не лише чоловіки, на утриманні яких знаходяться троє і більше дітей у віці до 18 років, а й жінки.

Відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо додаткових гарантій соціального захисту дітей-інвалідів» набрав чинності 18 лютого 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини