Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Cім'ям загиблих «майданівців» призначать дострокові пенсії

19 лютого 2018, 12:00
709
0
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон, який надає право членам сімей загиблих внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції Гідності, право на дострокове пенсійне забезпечення за віком.

Документом передбачено, що дружини (чоловіки), якщо вони не вступили до повторного шлюбу, діти, які стали інвалідами до досягнення повноліття, та батьки, на яких поширюється дія Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», можуть достроково отримати пенсії.

Вони зможуть вийти на пенсію в 55 років (чоловіки) за страхового стажу в 25 років та жінки - в 50 років за страхового стажу в 20 років.

Закон «Про внесення зміни до статті 115 Закону «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції Гідності» (законопроект №7429) було прийнято Верховною Радою 8 лютого і підписано Президентом 18 лютого.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини