Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набрав чинності Закон про корпоративні договори

19 лютого 2018, 10:57
2982
1
Автор:
Реклама

Закон № 1984-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо корпоративних договорів» було опубліковано в газеті «Голос України» від 17 лютого та набрав чинності 18 лютого.

Нагадаємо, хоч Закон і був прийнятий ще у березні 2017 року, Президент підписав його тільки 16 лютого.

Законом внесено зміни до Цивільного кодексу. Передбачено, що у разі порушення боржником негативного зобов'язання кредитор незалежно від сплати неустойки та (або) відшкодування збитків і моральної шкоди має право вимагати припинення дії, від вчинення якої боржник зобов'язався утриматися, якщо це не суперечить змісту зобов'язання. Така вимога може бути пред'явлена кредитором і у разі виникнення реальної загрози порушення такого зобов'язання. Крім того, Кодекс доповнено новою статтею 658-1, яка регулює придбання права на одностороннє розірвання договору.

Положення про корпоративні договори включено до законів «Про акціонерні товариства» та «Про господарські товариства». Також врегульовано питання безвідкличної довіреності з корпоративних прав.

При цьому окремим законом врегулюють порядок та умови укладення корпоративних договорів, в яких однією із сторін є держава, господарське товариство, в якому частина держави складає 100 % або юрособи, в яких державі або таким госптовариствам прямо або опосередковано належить 25 і більше % статутного капіталу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини