Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна посилює співробітництво з США у сфері кібербезпеки

16 лютого 2018, 12:32
1295
0
Автор:
Реклама

У Білому домі 15 лютого заявили, що саме військові РФ здійснили спрямовану кібератаку NotPetya проти України в червні минулого року.

Крім того, під час слухань Комітету Сенату США з питань розвідки 13 лютого було оприлюднено прогнози американської розвідки про очікуване посилення російських кібероперацій проти нашої держави.

У Посольстві України в США вважають, що ці погрози вимагають скоординованої взаємодії між нашими країнами у сфері кібербезпеки.

Реагуючи на ці виклики, посилюється практичне співробітництво із Сполученими Штатами у сфері кібербезпеки: у вересні минулого року розпочато кібердіалог з Державним департаментом; ведеться активна робота з Конгресом США; розвивається взаємодія з американськими академічними і бізнес-експертами кіберсфери - існує партнерство щодо кібербезпеки з Університетом Дж. Вашингтона.

Підтриманий минулого тижня Палатою представників законопроект про зміцнення співробітництва України та Сполучених Штатів в галузі кібербезпеки дозволить системно побудувати відносини в цій критично важливій для обох країн сфері і разом протистояти російській агресії в кіберпросторі, - зазначили в Посольстві.

Посольство України в США продовжуватиме приділяти пріоритетну увагу розвитку співробітництву із Сполученими Штатами у сфері кібербезпеки.

«Впевнені, що у глобальному світі, де динамічно зростають кібернетичні загрози, тісне співробітництво між нашими країнами сприятиме посиленню безпеки та нашої здатності протидіяти сучасним викликам країн-агресорів», - заявили дипломати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини