Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки можуть залучати кредити від будь-яких нерезидентів

16 лютого 2018, 12:00
1376
0
Автор:
Реклама

Уповноважені банки-позичальники можуть залучати «синтетичні» кредити та позики (тобто кредити та позики, фактичною валютою яких є гривня, а всі платежі між кредитором і позичальником здійснюються виключно в іноземній валюті) від будь-яких нерезидентів-кредиторів, а не лише від МФО.

При цьому трансграничні операції за такими кредитними договорами і договорами позики проводяться без реєстрації або індивідуальної ліцензії НБУ.

Досі українські позичальники могли залучати такі кредити лише за умови, що нерезидентом-кредитором є МФО, членом якої є Україна, або МФО, щодо якої Україна зобов'язалася забезпечувати правовий режим, що надається іншим МФО або резидентам.

Отримані кошти українські банки використовуватимуть для кредитування українських позичальників в гривні, в той же час уникаючи валютного ризику, оскільки валютний ризик нестиме нерезидент-кредитор українського банку.

Відповідні зміни затверджено постановою НБУ від 15 лютого 2018 № 12 «Про здійснення валютних операцій за кредитами, позиками, що залучаються від нерезидентів на окремих умовах», яка набрала чинності 16 лютого 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини