Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правоохоронні органи при реєстрації авто зобов'язані перевірити його у базах угону

12 лютого 2018, 12:07
4810
0
Автор:
Реклама

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду підтвердив протиправність дій МРЕВ щодо зняття з реєстрації та реєстрації за позивачем автомобіля, який виявився викраденим в Іспанії. Через рік після купівлі авто вилучили румунські прикордонники, оскільки воно знаходилося в міжнародному розшуку за базою Інтерполу, ініціатором якого є правоохоронні органи Королівства Іспанії.

Судами попередніх інстанцій було встановлено, що відповідачі (відділ реєстраційно-екзаменаційної роботи Управління Державтоінспекції ГУ МВС в м. Києві і відділ реєстраційно-екзаменаційної роботи з обслуговування м. Чернівці при Управлінні Державтоінспекції ГУ МВС в м. Чернівці) при знятті з обліку та при реєстрації транспортного засобу не виконали покладених на них законом обов'язків.

Верховний Суд погодився з протиправністю дій МРЕВ щодо зняття з реєстрації автомобіля без належної перевірки за централізованими базами даних на предмет знаходження автомобіля в розшуку та реєстрації за позивачем автомобіля, видачі свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу і державних номерних знаків без такої ж належної перевірки.

Рішення суду мотивоване тим, що відповідачі при знятті з реєстрації та при реєстрації автомобіля не встановили факт знищення, фальсифікації або підробки ідентифікаційних номерів складових частин автомобіля, а також не виявили, що транспортний засіб зареєстрований за фіктивними або підробними документами або є таким, що розшукується правоохоронними органами України у зв'язку з незаконним заволодінням. При цьому у той час у базі даних Генерального секретаріату Інтерполу зазначений автомобіль знаходився в міжнародному розшуку, що підтверджується листом Робочого апарату Укрбюро Інтерполу.

Постанову у справі № К/9901/1034/18 (2а-2788/10/2470) було винесено 24 січня.

Всі рішення судів ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUM, яка створена для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо ви ще не користуєтеся системою, то рекомендуємо замовити тестовий доступ або придбати VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини