Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 березня НБУ надаватиме послуги касового обслуговування за єдиним договором

5 лютого 2018, 14:40
728
0
Автор:
Реклама

НБУ повідомив про те, що договірні відносини з новими клієнтами з 1 березня будуть встановлюватися шляхом їх приєднання до Публічної пропозиції на укладення Єдиного договору банківського обслуговування та надання інших послуг Нацбанком.


Регулятор оголосив публічну пропозицію послуг, зокрема:


- із касового обслуговування банків у гривні;


- із касового обслуговування ліквідаторів банків у гривні.


В Нацбанку пообіцяли, що обслуговування в межах єдиного договору дозволить банкам не укладати відповідні окремі угоди з кожним підрозділом грошового обігу в регіоні або з Центральним сховищем. Крім того, фінустанови зможуть самостійно обирати підрозділ грошового обігу, де буде здійснюватися касове обслуговування банку і його філій. Також, вони зможуть подавати заявки до обраного підрозділу грошового обігу для забезпечення своїх філій готівкою і здавання надлишків.


Відповідні зміни до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні внесено постановою від 25 січня 2018 року № 6, яка набуває чинності 1 березня.

З публічною пропозицією і умовами надання послуг можна ознайомитися на сайті НБУ. Публічна пропозиція набирає чинності для банку з дня підписання ним заяви про приєднання до умов єдиного договору, якщо інше не передбачено умовами договору або зазначеною заявою, і діє до його розірвання або до дня офіційного відкликання Нацбанком (через свій сайт) публічної пропозиції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини