Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Е-візи для в'їзду в Україну можна буде оформити на сайті МЗС

2 лютого 2018, 11:20
1749
0
Автор:
Реклама

МЗС визначило вимоги до оформлення віз для в'їзду в Україну в електронному вигляді (е-Візи). Електронну візу можуть оформити громадяни 47 країн.

Оформлення е-Візи здійснюється дистанційно онлайн засобами Інтернету та візової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Клопотання про оформлення е-Візи подається іноземцем онлайн через сайт МЗС.

Е-Віза оформляється як разова для в'їзду в Україну з діловою або туристичною метою на строк 30 днів чи за рішенням уповноваженої особи на період, зазначений в документах, що є підставою для її оформлення, але не більше ніж на 30 днів.

Подання візового клопотання включає:

- реєстрацію на сайті МЗС;

- заповнення візової анкети і завантаження фотографії;

- додання до заповненої візової анкети сканованих копій: сторінок персональних даних паспортного документу; чинного полісу медичного страхування з покриттям витрат мінімум на 30000 євро або в еквіваленті іншої валюти, якщо інше не передбачено законодавством або міжнародними договорами України; документу, що підтверджує наявність достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування і для повернення в державу походження чи транзиту до третьої держави або можливість отримати достатнє фінансове забезпечення законним способом на території України; документу, що підтверджує ділову або туристичну мету поїздки (українською або англійською мовами);

- сплату консульського збору у безготівковій формі з використанням електронних платіжних засобів через сайт МЗС.

При оформленні електронної візи для ділових поїздок подається один з таких документів:

- запрошення зареєстрованої в Україні юридичної особи;

- запрошення державного органу, державної установи, державного підприємства, державної організації;

- документ, що підтверджує здійснення іноземної інвестиції відповідно до законодавства про режим іноземного інвестування на території України.

При оформленні електронної візи для поїздок з туристичною метою подаються документи, що підтверджують туристичний характер поїздки.

Після вчинення іноземцем усіх необхідних дій на його електронну пошту надсилається автоматично сформоване повідомлення про завершення подання візового клопотання.

Уповноважена особа здійснює розгляд поданого візового клопотання у візовій інформаційно-телекомунікаційній системі протягом строку, що не перевищує 9 робочих днів.

Оформлена е-Віза направляється уповноваженою особою іноземцю на зазначену ним при реєстрації на сайті МЗС адресу електронної пошти.

Вимоги до оформлення віз в електронному вигляді, форму е-Візи, форму візової анкети і перелік держав, громадянам яких оформляється Е-віза, затверджено наказом МЗС від 18 грудня 2017 року № 558.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини