Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено порядок медогляду льотного складу і персоналу державної авіації

30 січня 2018, 17:30
1082
0
Автор:
Реклама

Міноборони визначило єдині вимоги до організації та проведення лікарсько-льотної експертизи, яка є складовою військово-лікарської експертизи.

Лікарсько-льотна експертиза за показниками стану здоров'я, фізичного розвитку і професійно важливих психофізіологічних якостей визначає придатність осіб, що підлягають експертизі, до виконання польотів, управління безпілотними авіаційними комплексами, управління повітряним рухом, виконання стрибків з парашутом та навчання у ВНЗ.

Лікарсько-льотній експертизі підлягають:

- особи льотного складу;

- персонал з управління безпілотними авіаційними комплексами;

- персонал з управління повітряним рухом;

- парашутисти;

- кандидати на навчання і курсанти, слухачі ВНЗ, що здійснюють підготовку льотного складу, персоналу з управління безпілотними авіаційними комплексами та управління повітряним рухом;

- військовозобов'язані, які перебувають на обліку у військових комісаріатах на посадах льотного складу, персоналу з управління безпілотними авіаційними комплексами і управління повітряним рухом;

- кандидати на посади льотного складу, персоналу з управління безпілотними авіаційними комплексами і управління повітряним рухом, парашутистів.

Медогляд проводиться позаштатними (постійно та тимчасово діючими) лікарсько-льотними комісіями амбулаторно або стаціонарно.

До складу комісії входять: терапевт, хірург, невропатолог, офтальмолог, стоматолог, отоларинголог, психіатр, (за потреби) можуть включатися лікарі інших спеціальностей.

Результати обстеження та свої висновки лікарі-фахівці записують в картку медичного огляду. За результатами експертизи приймається постанова.

Положення про лікарсько-льотну експертизу в державній авіації України затверджено наказом Міноборони від 20 листопада 2017 року № 607, який набрав чинності 30 січня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини