Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд зобов'язав держреєстратора відновити відомості про голову київських адвокатів Петра Рябенка

30 січня 2018, 14:15
1519
2
Автор:
Реклама

Національна асоціація адвокатів повідомила, що Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Петра Рябенка до державного реєстратора та визнав протиправними реєстраційні дії про виключення із ЄДРПОУ відомостей про нього як голову Ради адвокатів міста Києва.

Суд також визнав протиправною заміну в реєстрі Петра Рябенка на Інну Рафальську як керівника юридичної особи та Валентина Степ'юка як підписанта. Також визнано протиправним внесення змін до відомостей про юридичну особу і додаткової інформації про здійснення зв'язку з юридичною особою - Радою адвокатів м. Києва.

Суд зобов'язав держреєстратора скасувати незаконні реєстраційні дії від 16 червня 2017 року. Зазначимо, що постанову може бути оскаржено в апеляційному порядку.

Відповідно до Положення про Раду адвокатів міста Києва, голова Ради адвокатів регіону представляє НААУ як засновника РАР перед суб'єктами державної реєстрації з приводу проведення державної реєстрації змін у відомості про РАР, що містяться в ЄДРПОУ за дорученням Голови РАУ, НААУ. Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова не надавала повноваження третім особам. Державний реєстратор вчинив протиправні реєстраційні дії, незважаючи на заборони вчинення реєстраційних дій.

У судовому засіданні були розглянуті також результати камеральної перевірки приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу, проведеної за адвокатським запитом Міністерством юстиції. Перевірка виявила порушення закону при проведенні згаданих реєстраційних дій. В результаті нотаріусу тимчасово заблоковано доступ до ЄДРПОУ строком на 1 місяць.

Міністерство юстиції було залучене до позову в якості третьої сторони, на стороні позивача третіми сторонами виступили НААУ і Рада адвокатів м. Києва.

Постанову у справі № 826/8513/17 було винесено 29 січня.

Нагадаємо, в адвокатському самоврядуванні міста Києва ведуться суперечки про легітимність. Інна Рафальська була відкликана з посади голови Ради адвокатів міста Києва 8 жовтня 2016 року на конференції, скликаній НААУ. Головою було обрано П. Рябенка. І. Рафальська не погодилася з таким рішенням, її підтримує частина київських адвокатів. У серпні 2017 року І. Рафальська була притягнена до дисциплінарної відповідальності. Л. Ізовітова просить виключити І. Рафальську із Робочої групи з питань реформування адвокатури. Суди розглядають численні спори між адвокатами.

Усі рішення судів ви можете легко знайти в Системі аналізу судових рішень VERDICTUM, яка створена для аналітичної роботи з багатомільйонним масивом судових рішень. Якщо ви ще не користуєтеся системою, то рекомендуємо замовити тестовий доступ або придбати VERDICTUM.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини