Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вдосконалено порядок випуску податкових векселів на ввезення нафтопродуктів і сировини для хімпромисловості

23 січня 2018, 17:30
1003
0
Автор:
Реклама

Затверджено Порядок випуску, обігу та погашення податкових векселів, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України нафтопродуктів та/або речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, для використання як сировини для виробництва в хімічній промисловості.

Раніше в результаті розширення переліку підакцизних товарів, що використовуються як сировина в хімічній промисловості за нульовою ставкою акцизного податку, систематично вносилися зміни до статті 229 Податкового кодексу. Далі коди цих нафтопродуктів і речовин згідно з УКТ ЗЕД приводилися у відповідність до Митного кодексу.

Так, в новому Порядку вказано тільки посилання на відповідні пункти статті 229 Кодексу.

У Кабміні зазначають, що постанова упорядковує однотипні нормативно-правові акти і спрощує адміністрування.

Відповідні зміни передбачено постановою Кабміну від 17 січня 2018 року № 21.

Одночасно втратили чинність:

- Порядок випуску, обігу та погашення податкових векселів, авальованих банком, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України нафтопродуктів з метою використання як сировини для виробництва в хімічній промисловості;

- Порядок випуску, обігу та погашення податкових векселів, які видаються до отримання або ввезення на митну територію України речовин, що використовуються як компоненти моторних палив, для використання як сировини для виробництва в хімічній промисловості.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини