Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін зареєстрував законопроект про відшкодування ПДВ

23 січня 2018, 12:11
1552
1
Автор:
Реклама

Оприлюднено урядовий законопроект щодо Тимчасового реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. Законопроект № 7518 про внесення змін до підрозділу 2 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу було зареєстровано у Верховній Раді 19 січня.

Кабмін пропонує встановити особливості формування, ведення та офіційного опублікування Тимчасового реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування згідно зі статтею 200 Податкового кодексу.

Так, узгоджені суми ПДВ, зазначені в реєстрі, повертаються у хронологічному порядку відповідно до черговості внесення заяв. Дані стосовно узгодженої суми бюджетного відшкодування за заявами, за якими станом на 1 лютого 2017 не закінчені процедури адміністративного або судового оскарження, вносяться до реєстру контролюючим органом в робочий день, наступний після отримання рішення за результатами закінчення процедури оскарження або рішення суду, що набрало чинності.

На підставі даних реєстру орган, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, протягом 5 операційних днів починаючи з операційного дня, наступного за днем відображення узгодженої суми в реєстрі, перераховує таку суму з бюджетного рахунку на поточний банківський рахунок платника податку в обслуговуючому банку. За наявності у платника податків податкового боргу бюджетному відшкодуванню підлягає заявлена сума податку, зменшена на суму такого податкового боргу.

Закон (у разі прийняття) набере чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини