Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вирішено, як розрахувати тарифи на послуги закладів охорони здоров'я МВС

19 січня 2018, 17:34
2071
0
Автор:
Реклама

Діє Порядок формування тарифів на платні послуги, що надаються закладами охорони здоров'я МВС.

Заклади охорони здоров'я МВС (далі - заклади) застосовують Порядок для розрахунку тарифів на послуги, які вони надають згідно з Переліком платних послуг державних та комунальних закладів охорони здоров'я та вищих медичних навчальних закладів.

Так, заклади формують тарифи на послуги, зокрема, згідно з річним плановим обсягом їх надання та економічно обгрунтованими плановими витратами.

Витрати, об'єктивне нормування яких неможливе, планують з урахуванням:

- фактичних витрат за попередній рік;

- прогнозу індексів зміни цін на матеріальні ресурси, роботи і послуги;

- зміни розміру мінімальної заробітної плати у планованому періоді.

Визначено, що облік фактичних витрат, які включаються до виробничої собівартості послуги, ведеться окремо за кожною послугою. На підставі цього обліку формують тарифи на послуги, які розраховуються для кожної калькуляційної одиниці послуги.

Виробнича собівартість послуги включає:

- прямі матеріальні витрати (зокрема, вартість матеріалів, використаних для проживання, харчування і лікування замовника);

- прямі витрати на оплату праці (зокрема, заробітну плату, надбавки й премії працівникам);

- інші прямі витрати (зокрема, єдиний внесок на державне соціальне страхування працівників, амортизацію основних засобів);

- змінні та постійні розподілені загальновиробничі витрати (зокрема, оплата службових відряджень, теплопостачання, електроенергії, газу).

Тариф на послугу не включає вартість матеріальних цінностей, які надає замовник або які заклад отримує в якості благодійної допомоги; наднормативні витрати; оплату штрафних санкцій.

МВС затверджує тарифи на послуги, які розраховані закладами. Керівник закладу несе відповідальність за правильність формування тарифів і належну організацію доведення їх до замовників послуг.

Відповідний Порядок затверджено наказом МВС від 8 грудня 2017 року № 1005, який набрав чинності сьогодні, 19 січня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини