Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сферу сільгоспстрахування збираються реформувати

19 січня 2018, 16:00
1750
0
Автор:
Реклама

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 6355-1 «Про державну підтримку сільськогосподарського страхування».

При цьому під час доопрацювання до другого читання рекомендовано врахувати положення законопроекту № 6355 «Про внесення змін та доповнень до Закону «Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою».

У Комітеті вважають, що законопроекти спрямовані на посилення захисту майнових інтересів сільськогосподарських товаровиробників та забезпечення стабільності виробництва аграрної продукції.

В той же час, між законопроектами є концептуальні відмінності. Зокрема, законопроект № 6355 передбачає подальше існування Аграрного страхового пулу як єдиного добровільного об'єднання страховиків, що здійснюють страхування сільськогосподарської продукції з державною фінансовою підтримкою. У свою чергу, законопроект № 6355-1 спрямований на реформування поточної моделі державної підтримки сільськогосподарського страхування: спеціальні функції у сфері сільськогосподарського страхування виконуватиме Державне агентство сільськогосподарського страхування як юридична особа публічного права, створена в організаційно-правовій формі установи.

Детальніше про положення законопроектів читайте тут і тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини