Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мін'юст займеться моніторингом ефективності законодавства

19 січня 2018, 10:01
901
1
Автор:
Реклама

Планується впровадити систему моніторингу прийнятих законодавчих актів для своєчасного реагування на прогалини в законодавстві та застарілі норми.

З цією метою Мін'юст спільно з європейськими експертами розробив Порядок моніторингу впровадження та аналізу ефективності прийнятих законодавчих актів у сфері правового регулювання банкрутства, виконання судових рішень і рішень інших органів (посадових осіб), судово-експертної діяльності, судоустрою і судочинства, адвокатури та здійснення адвокатської діяльності, надання безоплатної юридичної допомоги.

Основною метою моніторингу визначено контроль стабільності та системності законодавчих актів у зазначених сферах, а також своєчасне розроблення концепції правового акту, коли передбачається, що він регулюватиме нову сферу правовідносин.

Моніторинг передбачає збирання, узагальнення та аналіз інформації від державних органів, органів суддівського управління і самоврядування, органів адвокатського самоврядування, органів Асоціації приватних виконавців України, громадських організацій й інших суб'єктів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини