Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Маски-шоу стоп» та інші новації кримінального процесу

18 січня 2018, 13:00
1149
0
Автор:
Реклама

Кримінальний процес, на відміну від цивільного, адміністративного та господарського, наприкінці грудня - на початку січня зазнав кілька етапів змін. При цьому значна частина новацій стосуються не стільки судового слідства, скільки досудового. Частину з них було анонсовано можновладцями як панацею від незаконних візитів правоохоронців і мало не остаточне розв'язання проблеми незаконно вилученого під час обшуків, виїмок та інших слідчих дій майна, яка здавалася вічною.

Наскільки правдиві такі заяви, можна судити вже з аналізу нових положень кримінально-процесуального законодавства, і саме вони сьогодні у фокусі нашої уваги. Чи припиняться незаконні обшуки як "наїзд" на бізнес, або ж триватимуть, але з посмішкою на камеру і словами "будь ласка" та "дякую"? Читайте в статті "Закон "Маски-шоу стоп!"- діліть на десять". Про те, що конкретно змінилося і чи зможуть нововведення бути реалізовані на практиці, читайте в статті "Обшуки: нова процедура від клопотання до вилучення". Про нового учасника кримінального процесу - у статті "Особи, права чи інтереси яких обмежуються під час досудового розслідування: особливості процесуального статусу".

Крім того, у сьогоднішньому номері ЮРИСТ&ЗАКОН висвітлюються питання визначення митної вартості, надається огляд свіжих постанов ВСУ за підсумками розгляду господарських спорів, аналізуються свіжі позиції судів з питання відповідальності подружжя за порушення зобов'язань за договором, укладеним одним з них без відома другого.

Про ці та інші теми читайте в сьогоднішньому номері електронного видання ЮРИСТ&ЗАКОН № 02 від 18.01.2018. Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номера чи передплатіть видання ЮРИСТ&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини