Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Видачу лісорубних квитків у карпатських пралісах припинено

17 січня 2018, 13:04
953
1
Автор:
Реклама

Держлісагенство звернулося до Закарпатського, Івано-Франківського і Чернівецького обласних управлінь лісового та мисливського господарства з проханням тимчасово припинити видачу лісорубних квитків на проведення будь-яких лісогосподарських заходів на лісових ділянках, які відповідають визначенню пралісів і квазіпралісів.

У Держлісагенстві нагадали, що Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони лісів згідно з Рамковою конвенцією про охорону та сталий розвиток Карпат» визначено поняття «пралісу», «квазіпралісу», а також передбачено розроблення Мінприроди відповідної методики визначення таких лісів.

Поки триває процес розробки такої методики, Держлісагенство підтримало пропозиції, надані Всесвітнім фондом природи (WWF), і направило обласним управлінням відповідний перелік лісових ділянок, які за попередньою оцінкою відповідають визначенню пралісів та квазіпралісів.

Видачу лісорубних квитків припинено тимчасово, до вирішення питання статусу кожної із ділянок відповідно до цього переліку.

Зазначається, що лист обласним управлінням має рекомендаційний характер, але його виконання контролюватиметься. Тепер лісгосп при плануванні лісогосподарських заходів на будь-якій із ділянок, визначених в переліку, повинен надати вагомі аргументи. Інакше дозвіл на проведення рубок надано не буде.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини