Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сиротам виплатять компенсацію за житло

15 січня 2018, 16:00
3384
0
Автор:
Реклама

Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки, буде введено грошову компенсацію за належні до отримання жилі приміщення. Відповідну субвенцію для виплати компенсації виділять місцевим бюджетам із Держбюджету.

Крім того, з метою забезпечення житлом цієї категорії дітей, Уряд щорічно в Держбюджеті передбачить витрати для будівництва малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла.

Типові проекти до будівель повинні враховувати потреби осіб з інвалідністю.

Уряду також доручено підвищити розмір державної соціальної допомоги на дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, які виховуються в сім'ях.

Обласним і Київській міській державним адміністраціям, зокрема, доручено вживати заходів зі своєчасного виявлення безпритульних дітей. Таких дітей слід поміщати в сім'ї, для цього чиновники повинні зайнятися створенням патронатних сімей і розповсюдити практику наставництва.

Президент також доручив підвищувати професійний рівень працівників служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Відповідний Указ «Про першочергові заходи із захисту прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківської опіки, та осіб з їх числа» Президент підписав 12 січня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини