Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Врегульовано механізм відбору наглядових рад банків, що націоналізуються

11 січня 2018, 14:00
785
0
Автор:
Реклама

Кабмін упорядкував процедуру створення та функціонування наглядових рад банків у разі їх капіталізації державою або у разі виведення з ринку неплатоспроможного банку за участю держави.

Встановлено, що вимоги про початок проведення конкурсного відбору на посади незалежних членів наглядової ради починають застосовуватися через два роки після отримання державою права власності на акції банку (раніше був один рік).

Під час проведення конкурсного відбору комісія зможе переглядати рішення про допуск претендентів до конкурсу, якщо з'ясується, що кандидат надав недостовірну інформацію.

Також передбачено, що перелік документів, які повинні подати претенденти, може бути доповнено конкурсною пропозицією щодо стратегії розвитку або бізнес-плану банку.

Крім того, оновлено деякі норми щодо державних підприємств в цілому. Змінено строк конкурсного відбору з 30 календарних до 30 робочих днів із можливістю продовження на 15 робочих днів. Комісія також отримує право робити запити підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності з метою підтвердження інформації про відповідність кандидатів вимогам незалежності.

Відповідні зміни передбачено постановою Кабміну, прийнятою 11 січня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини