Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доходи трудових мігрантів можуть звільнити від податків

10 січня 2018, 11:22
1387
1
Автор:
Реклама

Трудових мігрантів можуть звільнити від сплати податкових та митних платежів при переказі готівкових коштів на територію України.

Крім того, доходи, які отримані громадянами України - трудовими мігрантами в закордонних країнах та ввезені як готівкові кошти через митний кордон України, пропонується звільнити від ПДФО.

Фінансові кошти трудових мігрантів, які заробили їх в закордонних країнах і інвестували в економіку України у вигляді підприємницького або фінансового капіталу, запропоновано віднести до джерел фінансування інвестиційної діяльності.

Відповідні зміни передбачено законопроектом № 7458 «Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України (щодо створення сприятливих умов для повернення грошових коштів трудових мігрантів в Україну)» та законопроектом № 7459 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення грошових коштів трудових мігрантів від сплати податку на доходи фізичних осіб)».

Ініціатор - народний депутат Михайло Головко в пояснювальній записці зазначив, що тільки 3 % із перерахованих трудовими мігрантами коштів (а це - 5, 4 млрд дол. США у 2016 році) йдуть на інвестування в сферу ділової активності. Інші гроші фактично витрачаються на побутові потреби та мають короткочасний ефект для української економіки. За результатами дослідження європейської комісії Caritas International на 2013 рік близько 4,5 млн трудових мігрантів з України перебували за кордоном, з яких 1,7 - в країнах ЄС. За іншими оцінками, ця цифра коливається від 2 до 7 млн. Зараз за різними оцінками з України на заробітки виїхало від 7 до 10 млн осіб. Оскільки не всі перераховують кошти через банки, реальна сума грошових переказів може становити близько 10 млрд доларів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини