Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент зареєстрував проекти про антикорупційний суд

26 грудня 2017, 12:06
1128
0
Автор:
Реклама

Президент вніс до Парламенту проект Закону «Про Вищий антикорупційний суд» та проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій та статус суддів» у зв'язку з прийняттям Закону України «Про Вищий антикорупційний суд». Обидва проекти визначено як невідкладні.

Текст законопроектів поки що не опубліковано.

Законопроекти були презентовані Президенту Петру Порошенку 22 грудня. У нараді взяли участь засновник Фонду інновацій та розвитку Георгій Вашадзе, вчений і експерт ОБСЄ Анатолій Заєць, директор Фонду інновацій та розвитку Роман Яковлєв, вчений і експерт ОБСЄ Валентин Сердюк та заступник Голови АПУ Олексій Філатов.

Під час презентації Георгій Вашадзе повідомив, що законопроект про антикорупційний суд включає кращу міжнародну практику в різних країнах, експертні рекомендації фахівців ОБСЄ та висновки Венеційської Комісії.

Вчений і експерт ОБСЄ Анатолій Заєць розповів, що проект Закону було розроблено на основі концепції, яка була вироблена експертами під егідою ОБСЄ, після ретельного експертного відбору фахівців, які добре розбираються в цьому предметі.

Президент зазначив, що законопроект про антикорупційний суд повинен врахувати важливі позиції, зокрема щодо іноземних експертів, гарантії безпеки для суддів, прозорість і незалежність відбору кандидатів в судді.

Відповідні законопроекти «Про Вищий антикорупційний суд» (№ 7440) та «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій та статус суддів» у зв'язку з прийняттям Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» (№ 7441) зареєстровані в Парламенті 22 грудня 2017 року.

Нагадаємо, Верховна Рада на ранковому засіданні 21 грудня відкликала проект Закону № 6011 «Про антикорупційні суди»

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини