Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон про використання терміну «особа з інвалідністю»

19 грудня 2017, 11:22
1319
0
Автор:
Реклама

У Сімейному кодексі, КЗпП та низці законів слова «інвалід», «особа з обмеженими фізичними можливостями», «інвалід війни» і «дитина-інвалід» в усіх відмінках та числах замінено відповідно словами «особа з інвалідністю», «людина з інвалідністю внаслідок війни» і «дитина з інвалідністю».

Зміни внесено до 44 законодавчих актів.

Крім того, всеукраїнські громадські організації осіб з інвалідністю зможуть подавати до Мінсоцполітики пропозиції до положення про Фонд соціального захисту інвалідів. Міністерство затверджує положення з урахуванням цих пропозицій.

Уточнено норми статті 22 Закону «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» щодо умов вступу осіб з інвалідністю до вищих та професійно-технічних навчальних закладів. Під час навчання зазначеним категоріям громадян стипендія (у разі призначення) та пенсія (державна соціальна допомога особам з інвалідністю з дитинства і дітям з інвалідністю) виплачуються у повному розмірі.

Відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо соціального захисту осіб з інвалідністю)» (проект № 6710) прийнято ВР 19 грудня.

Посвідчення, видані до набрання чинності цим Законом, в яких застосовуються слова «інвалід», «дитина-інвалід», «інвалід з дитинства», «інвалід війни», а також пенсійні посвідчення, в яких використано ці слова, дійсні протягом строку, на який вони видані.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини