Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Спрощено порядок ввезення іноземної валюти в Україну

14 грудня 2017, 11:35
2116
0
Автор:
Реклама

Нацбанк спростив порядок ввезення іноземної валюти в Україну в готівковій формі.

Так, до сьогоднішнього дня фізособи могли ввозити в Україну готівку на суму понад 10 тис. євро в еквіваленті за умови письмового декларування, а також за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у фінустановах, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції, якщо така мала місце, на суму, що перевищує 10 тис. євро в еквіваленті.

Відтепер українці зможуть ввозити таку суму без підтверджувальних документів, тобто лише за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Також Нацбанк уточнив, що вивезення за межі України фізособами-резидентами готівки в сумі більше 10 тис. євро в еквіваленті здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття ними готівки з власних рахунків у банках, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) на суму, що перевищує в еквіваленті 10 тис. євро.

Документи, які підтверджують зняття готівки зі своїх рахунків, діють протягом 90 календарних днів.

Відповідні зміни затверджено постановою НБУ № 127 від 12 грудня 2017 року «Про внесення зміни до Інструкції про переміщення готівки та банківських металів через митний кордон України», яка набрала чинності сьогодні, 14 грудня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини