Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про зміну Податкового кодексу заблоковано

12 грудня 2017, 13:55
1804
0
Автор:
Реклама

Народний депутат Юрій Левченко зареєстрував у Парламенті постанову № 6776-Д-П про скасування рішення Верховної Ради про прийняття в цілому, як закону, законопроекту № 6776-д про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році.

Нагадаємо, Закон було прийнято 7 грудня та передбачає підвищення акцизу, ставок екологічного податку; безмитні посилки, якщо їх не більше трьох по 150 євро кожна; безмитне ввезення товарів через аеропорти на 1000 євро, при в'їзді через інші пункти пропуску обмеження - 500 євро і 50 кг ваги та інше.

Крім того, з 1 січня 2018 року передбачено: звільнення від ПДВ і акцизу операцій з імпорту електромобілів, а з 1 березня - скасування відшкодування ПДВ при експорті сої, рапсу та соняшника.

Народний депутат вважає, що Закон було прийнято з грубим порушенням вимог Конституції та Регламенту Верховної Ради щодо процедури законотворчої діяльності. Так, згідно з частиною 1 статті 117 Регламенту законопроект, підготовлений до другого або повторного другого читання, висновок головного комітету й інші супровідні документи до нього надаються народним депутатам не пізніше ніж за 10 днів до дня розгляду цього законопроекту на пленарному засіданні. Порушуючи вимоги частини 1 статті 117 Регламенту, народні депутати порівняльну таблицю законопроекту до другого читання отримали для ознайомлення безпосередньо перед розглядом самого законопроекту, а саме 7 грудня.

Таким чином, поки депутати не розглянуть цю постанову та не відхилять її, голова ВР не зможе підписати прийнятий Закон і передати його на підпис Президенту. Що у свою чергу означає, що Закон не може бути опубліковано та не набере чинності. Зазначимо, що найближче засідання ВР заплановано на 19 грудня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини