Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Соціальні роботи - новий вид стягнення для боржників за аліментами

7 грудня 2017, 17:58
1923
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада на засіданні 7 грудня 2017 року прийняла у другому читанні зміни до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом удосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів (проект № 7277).

Закон спрямований на забезпечення належного виконання рішень про стягнення аліментів.

Так, спрощується порядок встановлення тимчасового обмеження в праві виїзду боржника, вводяться нові способи примусового виконання рішень, які можуть застосовуватися тільки до боржника, у якого є заборгованість зі сплати аліментів в розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за 6 місяців, а також вводиться новий вид адміністративного стягнення у виді соціальних робіт.

Закон доповнив главу 3 Кодексу про адміністративні правопорушення статтею 311:

«Соціальні роботи полягають у виконанні особою, що вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт, вид яких визначає відповідний орган місцевого самоврядування.

Соціальні роботи призначаються районними, районними в місті, міським або районним судом (суддею) на строк від 120 до 240 годин та виконуються не більше 8 годин, а неповнолітніми - не більше двох годин на день.

Соціальні роботи не призначаються особам, визнаним інвалідами I або II групи, вагітним жінкам, жінкам старше 55 років та чоловікам старше 60 років».

Законом також внесено зміни до Сімейного, Цивільного, Цивільного процесуального кодексів, законів «Про виконавче провадження», «Про дорожній рух», «Про порядок виїзду з України та в'їзду в Україну громадян України», «Про Державну прикордонну службу України», «Про судовий збір», «Про Національну поліцію».

Нагадаємо, що законопроект № 7277 було прийнято ВР за основу 16 листопада 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини