Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Батьки дітей з інвалідністю звільнені від військової служби

6 грудня 2017, 11:31
19361
0
Автор:
Реклама

З військової служби звільняються чоловіки (жінки) - військовослужбовці, якщо на їх утриманні знаходиться дитина-інвалід із зазначеними порушеннями функцій організму. Такі особи можуть продовжувати військову службу, якщо вони виявили таке бажання.

Відстрочкою від призову на військову службу по мобілізації зможуть скористатися жінки і чоловіки, на утриманні яких знаходиться дитина-інвалід з порушеннями функцій організму II - IV ступеня їх вираження та обмеження життєдіяльності будь-якої категорії I - IV ступеня. Також відстрочку передбачено для батьків дитини-інваліда, яка має функціональні порушення в організмі і обмеження життєдіяльності, що відповідають критеріям для встановлення I або II групи інвалідності для повнолітньої особи відповідно до порядку. Такі особи можуть бути призвані на військову службу у разі їх згоди і тільки за місцем проживання.

Крім того, відстрочкою від призову на військову службу по мобілізації зможуть скористатися не лише чоловіки, на утриманні яких знаходяться троє і більше дітей у віці до 18 років, а й жінки.

Відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо додаткових гарантій соціального захисту дітей-інвалідів» (проект № 2912) прийнято Верховною Радою сьогодні, 6 грудня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини