Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Винагорода групи держвиконавців не може перевищувати 200 прожиткових мінімумів

6 грудня 2017, 11:00
969
1
Автор:
Реклама

Уряд встановив граничний розмір винагороди державним виконавцям, у випадку якщо виконання виконавчого документу було забезпечене виконавчою групою.

Так, заява про виплату винагороди подається керівником зазначеної групи особі, що прийняла рішення про її створення. У заяві зазначається розрахунок (розподіл) такої винагороди між усіма членами виконавчої групи.

Сума винагороди виконавчій групі виплачується у розмірі 2% стягнутої суми або вартості майна боржника, переданого стягувачу за виконавчим документом, але не більше 200 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року.

Кошти між усіма членами виконавчої групи розподіляються порівну.

Відповідні зміни внесено до пункту 7 Порядку виплати винагород державним виконавцям та їх розмірів і розміру основної винагороди приватного виконавця постановою Кабміну від 1 грудня 2017 року № 914.

Нагадаємо, що після скандалу з оприлюдненими розмірами винагороди держвиконавців Кабмін обмежив розмір винагороди виконавчої групи 2 % стягнутої суми, при цьому кожен держвиконавець міг отримати не більше 200 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини